Ovogodišnji, inače četvrti po redu Orfeo potvrdiće nameru idejnih tvoraca i organizatora, da ovaj festival po ugledu na svetski poznate festivale folklora, sačuva i neguje ono što je najvrednije u bogatom fondu narodnih pesama i igara i da publici prikaže najvrednija dostignuća međunarodne folklorne scene.

Folklorni Ansambl “Timišul” iz Temišvara, osnovan je 1968. godine i smatra se jednom od najboljih umetničkih grupa te vrste u Rumuniji. Repertoar ovog ansambla je veoma obiman i uključuje pesme, više od 20 vrsta spletova, igara, razne običaje iz Rumunije i karnevalske predstave sa maskama. Pored grupe odraslih, „Timisul“ takođe ima omladinsku i dečiju grupu.

Fundacion Columbia Folklore preko severnog atlanskog okeana, dolaze iz grada: CALI (Kali), to je grad od dva miliona stanovnika, treći grad po veličini u Kolumbiji. Osnovani su 2000. godine kao kulturno umetnička organizacija koja će kroz igru, pesmu i tradiciju Kolumbije predstaviti svoju zemlju širom sveta. Ansamblom broji 25 članova.

Ballet Folklorico del Norte, United Mexican States, iz države: Chihuahua (či-hua-hua). Dolaze iz severne Amerike iz grada: (Ciudad) Juarez, u prošlosti se zvao El Paso del Norte i u njemu živi oko 1,5 miliona ljudi. Osnovani su 2001. sa ciljem da očuvaju svoje nacionalne korene kroz ples i izražavanje emocija i daju im univerzalnu privlačnost. Ansambl ima 20 članova uzrasta od 16 do 24 godine.

WICI Song and Dance Thether  dolaze iz Čikaga- USA, osnovani su pre 40 godina,1983. godine postaju reprezentativna grupa poljskog narodnog saveza. Pored američkog programa nude i poljski program. Udruženje broji oko 350 članova uzrasta od dve godine do četrdeset i više. Grupa broji 27 članova.

Please publish modules in offcanvas position.